Важливість сезонності у складанні меню для кейтерингу

Основною перевагою сучасного якісного та ефективного кейтерингу є його максимальна мобільність. Будь-який виїзний кулінарний захід обов’язково враховує сезонність у складанні меню для весілля, ювілею чи новосілля. Адже ці заходи завжди відзначаються з розмахом, шикарно, цікаво, особливо якщо вони проводяться на природі, наприклад у гарній альтанці, в стильному наметі на березі чудової річки у колі рідних, друзів та близьких. Підвищену увагу сезонному меню приділяє затребувана компанія catering Київ з організацією урочистих подій на відкритому майданчику. Адже банкет, фуршет чи святкове гуляння, організовані у закритому приміщенні, ресторан, кафе чи бар, не потребують спеціального обліку температурних показників, погодних та кліматичних умов. Наприклад, кейтеринг, проведений у літню пору, вимагає наявності додаткового, значного запасу нових товарів, щоб у разі потреби зробити якісну заміну необхідного блюда.

Сезонні особливості кейтерінгу

Усі, хто будь-коли замовляв кейтерингове обслуговування, підтверджують: важливість сезонності в меню є основною безперечною перевагою. Однак з урахуванням кліматичних особливостей, фактор сезонності істотно впливає на ринок кейтерингу в Україні. Тому виїзне обслуговування в різні сезони має свої особливості.

  • Весняний період з квітня по травень — час розквіту приватних і корпоративних івентів. З приходом тепла, ексклюзивні відкриті майданчики, чарівні парки та заміські клуби заповнюються ошатніми гостями, що прийшли святкувати весілля, ювілеї та випускні. А неповторний формат літніх заходів у вигляді BBQ стає вершиною гастрономічної насолоди та відпочинку на природі.
  • Літній сезон присвячений більшості вуличних подій. У кожному регіоні цей тимчасовий відрізок може дещо коливатися залежно від погоди, проте основна тенденція залишається незмінною – саме в ці місяці є попит на сезонне меню для кейтерингу особливо для приватних заходів (весілля, випускні, дні народження, вечірки). І воно досягає свого апогею. Професіонали цієї галузі працюють практично без перерви, створюючи неповторні кулінарні шедеври.
  • Кейтеринг восени. З настанням осені акценти кейтерингового сервісу зміщуються. Якщо літо багате на події просто неба, то осінньо-зимовий сезон обіцяє тепло зустрічей у затишній атмосфері закритих приміщень. Дедалі більше корпоративів та особистих свят переходить до стін ресторанів, арт-майданчиків та клубів, які з червня гостинно приймають тисячі гостей.
  • Зимовий та новорічний кейтеринг. Особливий акцент узимку робиться на новорічні корпоративи – це час, коли керівництво компаній прагне віддати належне своїм співробітникам, організовуючи для них заходи, які допомагають зміцнити дух колективу та налаштуватися на успішний новий рік. З середини грудня і до початку січня, застільні веселощі та обмін приємними враженнями стають невід'ємною частиною передсвяткової суєти.

сезонне меню для кейтерингу

В кейтеринговій компанії DZYGA ви можете замовити фуршет з широким спектром послуг як у вигляді

  • виїзного бару напої (гірка шампанського, пивна станція із закусками, глінтвейн та фреш бари);
  • гастрономічної (страви на рожні, на мангалі, м'ясний карвінг, млинці та фрі станції, сирне фондю);
  • солодкої анімації (шоколадний фонтан, кріо-морозиво, ескімо в шоколаді та багато інших послуг).

Всі ці послуги завжди доступні для замовлення. Також важливо враховувати погодні особливості, перепади температур, географію та тривалість заходу, щоб врахувати сезонні продукти в меню кейтерингу та підготувати відповідні мережі. З компанією DZYGA ви не матимете клопотів, з замовником обговорюються всі нюанси щодо виключення продуктів, які швидко псуються, і добавки (у спекотні дні), фрукти, що залучають комах (якщо пікнік організований біля річки) тощо. Скориставшись даними послугами, кожен клієнт може залежно від свого смаку та побажань сформувати меню будь-якого святкового заходу, навіть якщо фінансові можливості досить обмежені та невеликі.

важливість сезонності в меню

Популярні формати

Як правило, меню кейтерингу по сезонах передбачає достатню кількість холодних закусок. Наприклад, мініатюрні канапе з сиром або оселедцем (на житній підсушеній булці з часником), tapas на хрусткому тості з сирокопченою ковбасою або шинкою, брускетту з бринзою, горішками та ароматними спеціями, круасан з м'ясом тунця, легкий салат з обсмаженим. Усі закуски готуються маленькими порціями. Фуршет підходить для тих заходів, коли необхідно нагодувати багато людей, при цьому час прийому обмежений. Плюс формату – вільний вибір страв та напоїв. Кава-брейк ідеально підходить для організації харчування персоналу фірми між засіданнями та нарадами. Мобільний (виїзний) фуршет дозволяє організувати захід (річницю, бізнес-зустріч, пам'ятну дату, випускний в університеті) на лісовій галявині, яхті чи теплоході. Банкет – формат, який передбачає розміщення запрошених за столами. У меню включені холодні закуски та салати (розставляються заздалегідь), гарячі (перші та другі) страви та десерти (подаються послідовно). Тому, якщо ви хочете замовити виїзний кейтеринг щоб відсвяткувати річницю весілля, звертайтесь до компанії DZYGA. Наша задача — надати широкий спектр послуг та бездоганний сервіс!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *